Szemszűrő program

2018. szeptember. 24. |
Tisztelt Lions Clubok! A szövetségünk közhasznú státuszának megtartása érdekében nagyon fontos a szemszűrési programok pontos dokumentálása. A csatolt dokumentumok kitöltését kérjük az elvégzett szemszűrések végrehajtása után.


Lions szűrőbusz szolgálat

Talán meglepő, mégis tény, hogy Magyarországon még napjainkban is évente hatezer ember veszíti el a látását. És ami ennél is meglepőbb, hogy ennek sokszorosa lehet, azoknak a száma, akiknek komoly - ám fel nem ismert - látáskárosodása van. Ők azok, akiknek az életminőségét, munkalehetőségét nehezíti valamilyen szemészeti betegség, csak éppen nem is tudnak róla, így azután nem is kezelik. Pedig, egy időben felismert látásprobléma megfelelő beavatkozással vagy akár csak egy szemüveggel orvosolható. Ehhez azonban el kell jutni szemszűrő vizsgálatra, ami sok honfitársunk esetében szinte elérhetetlen. A városokban élők talán könnyebben eljutnak egy szakrendelésre vagy optikushoz, de még ezeken a településeken, sőt Budapesten is, vannak olyan időseket, sérült felnőtteket vagy gyerekeket ápoló intézmények, amelyek lakói számára komoly problémát jelent a vizsgálatra történő eljutás. Még súlyosabb a helyzet a kisebb településeken élők esetében. Itt a szociális helyzet, a felvilágosítás hiánya miatt a rendszeres szemvizsgálaton való részvétel komoly anyagi és fizikai terhet jelenthet.

Ez a felismerés vezette a Lions Clubok Magyarországi Szövetségét, amikor elindította szemszűrő programját.
2013. október elseje óta klubjaink fáradhatatlan szervezőmunkájának köszönhetően 200 helyszínen, több mint 10.000 vizsgálatot végeztünk el. Jártunk kistelepüléseken, idősek otthonában, fogyatékos gyermekek otthonában, hátrányos térségek iskoláiban, de nagyvárosi intézményekben is. Tapasztalataink sajnos igazolták programunk szükségességét. Voltak olyan települések, ahol a vizsgáltak 60-70%-ánál kellett valamilyen megállapítást tennie a szűrést végző szakorvosnak.
 
A Lions szemszűrő busza folyamatosan járja az országot. Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését, kérjük, írjon nekünk az szemszures@lions.hu címre vagy keresse a környezetében működő Lions klubot. 

Fontos tudnivalók:

A szemszűrő busz foglalását az oroszlanok.hu oldalon történt regisztráció után is el tudják indítani a klubok illetékesei, A felhasználói fiókba kell ehhez bejelentkezni a korábban megadott email és jelszó segítségével, ezt követően pedig rákattintani a "Szemszűrő busz időpont foglalása" menüpontra. A megjelent adatlapot kell kitölteni a szükséges adatokkal, majd a Mentés gomb megnyomásával rögzíthetjük a foglalást. A leadott foglalásokat is ellenőrizhetjük a rendszerben, ehhez az "Összes foglalás" menüpontra kell kattintani. A beérkezett foglalásokat a központi oldalon (https://www.lions.hu/) is ellenőrizhetjük a Tevékenységek/Szemszűrő és diabates program menüpontban. 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette jelszavát?

Legújabb eseményeink

Legújabb termékek

Egyedi fémkitűzők gyártása

Legyen klubodnak egyedi fémkitűzője!

Klub címeres gépkocsi matrica gyártása

Reklámozd klubodat a gépkocsidon! Használj egyedi, a klubodra jellemző külső vagy belső gépkocsi matricát!

Egyedi hímzett klub felvarró gyártása

Használj egyedi, a klubodra jellemző felvarrót a ruházatodon! Ha még nincs ilyened akkor mi gyártunk Neked!

Legújabb Know-How

Csapatépítés: BPC, ahol szeretettel várják az oroszlánokat

Békésen, a Békési Pálinka Centrumban 84 különböző féle handmade pálinka kóstolásával és persze a Lions kluboknak nyújtott kedvezményekkel várják a hazai oroszlánokat! Ez egy olyan hely, ahol a "csapatépítést" elvégezheted!

Gasztronómiai est szervezése: Sajtok és borok kóstolója

A sajt a borral csodás ízhatást alkot, de nem mindegy melyik sajtot melyik borral párosítjuk. Ennek titkaiba vezeti be a kóstolóval egybekötött előadáson dr. Csizmadia András főiskolai docens, gasztrofilozófus, a Magyar Bor Akadémia tagja.

Legfrissebb híreink

Infó vonal:
+36-70/334-9787
E-mail cím:
Közösségünk: